Görög szigetek

Chania felfedezése

Reggel 6-kor ébredtem a hangulatos szállodámban Kréta szigetén, ahol a tenger moraja és a madarak csicsergése üdvözölt. Aznap készen álltam egy izgalmas kalandra, hogy felfedezzem a sziget gyönyörű részeit.

Reggeli a tengerparton: Aznap reggel a tengerparton kezdtem a napot, ahol egy helyi tavernában élveztem a friss görög joghurtot mézzel és a híres feta sajtot paradicsommal. Mellette pedig az igazi görög kávét, az „ellinikót” kortyolgattam.

Elso állomás: Chania óvárosa: A reggeli után elindultam Chania óvárosába. A szűk utcácskák és a régi épületek lenyűgözőek voltak. A Venéciai kikötőben hajókázást terveztem délutánra. Addig is felfedeztem a helyi piacokat és vásárlásra is sor került, mivel nem tudtam ellenállni a kézműves souvenireknek.

Ebéd a tengerparton: Az ebédet egy tengerparti tavernában töltöttem el. Kóstoltam a híres görög „gyros pita”-t, ami egy csodálatosan fűszeres hússal töltött pitába van csomagolva. Mellé pedig egy üdítő frissítőt, a „tsikoudiát”.

Délutáni hajókirándulás: A délután folyamán egy hajókirándulásra indultam a Venéciai kikötőből. A hajó elvitt minket a Kristály-öbölbe, ahol csodás türkiz víz és sziklás partok vártak ránk. Itt lehetőségem volt fürdőzni és búvárkodni is, hogy megcsodáljam a tenger alatti világot.

Este: Rethymno varázsa: Visszatértem a szállodámba a hajókirándulás után, hogy frissítsem magam. Az este azonban még nem ért véget. Késő délután elindultam Rethymno városába, ahol sétáltam a középkori óvárosban. Vacsorázni egy romantikus tavernában ültem, ahol a friss tenger gyümölcseit, például a „saganaki” sajtot és a „moussaka”-t kóstoltam meg. Az estét egy hagyományos görög édességgel, a „baklavával” és egy pohár helyi „raki”-val zártam.

Mikor visszatértem a szállodámba, a nap fáradtsága elnyomott, de szívem tele volt élményekkel Kréta csodálatos szigetéről. Egy nap is elég volt ahhoz, hogy beleszeressek ebbe a gyönyörű helybe, és tervezem, hogy visszatérek egy hosszabb kalandra!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük