Karib tenger

Egy napos kaland Arubán

Reggel 6-kor ébredtem a lenyűgöző Aruba szigetén, ahol a trópusi növények és a hűs tengeri szellők üdvözöltek. A nap izgalmas és felfedezésekkel teli ígéretet hozott.

Reggeli a tengerparton: Kezdtem a napot egy varázslatos tengerparti reggelivel. Egy helyi kávézóban megkóstoltam a „pastechi”-t, ami egy kis sült tészta, tölteléknek pedig a helyi sajtot és sonkát választottam. Mindezt lemostam egy friss kókuszdióval.

Elso állomás: Arikok Nemzeti Park: A reggeli után elindultam az Arikok Nemzeti Parkba. Itt felfedeztem a sziget vadonatúj oldalát – sivatagos táj, kaktuszok és kőképződmények. Megmásztam a Hooiberg hegyet, ahonnan csodás panoráma nyílt az egész szigetre.

Ebéd a tengerparton: Visszatértem a tengerpartra, hogy ebédeljek egy helyi étteremben. A homokban terített picnic asztalon élveztem a „keshi yena” nevű helyi ételt, ami egy sajttal és hússal töltött kaktuszlevélből készül. Mellé pedig a híres „Aruba Ariba” koktélt ittam.

Délután: Palm Beach pihenés: Az ebéd után folytattam az utazást Palm Beachre, ahol homokos partok és türkiz víz vártak. Itt lehetőségem volt vízi sportokra, például jet-ski-zésre és snorkelre, hogy megcsodáljam a korallzátonyok élővilágát.

Este: Nyári Karnevál: Az este beköszöntével visszatértem a szállodámba, hogy frissítsem magam. Az esti program pedig a helyi nyári karnevál volt. Az utcákon zenével és táncmulatságokkal tele voltak, és részt vettem a karneváli hangulatban. Kóstoltam a helyi édességeket, mint a „cocada” és a „pan bati,” és egész éjszaka táncoltam a helyiekkel.

Mikor visszatértem a szállodámba, a nap fáradtsága elnyomott, de a szívem tele volt élményekkel Aruba csodálatos szigetéről. Egy nap is elég volt ahhoz, hogy beleszeressek ebbe a gyönyörű helybe, és tervezem, hogy visszatérek egy hosszabb kalandra!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük