Kanári szigetek

Grand Canaria felfedezése

Reggel 7-kor ébredtem Grand Canaria egyik szállodájában, ahol a nap már a hegyek mögül felkelt és elöntötte a teraszt csodálatos napsütéssel. A nap tele volt kalandokkal és izgalommal.

Reggeli a teraszon: Kezdtem a napot egy bőséges reggelivel a szálloda teraszán, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílt a tengerre. Friss gyümölcsökkel, croissanttal és helyi kávéval indítottam a napot.

Elso állomás: Bandama Kráter: A reggeli után autót béreltem és elindultam a Bandama Kráter felé. A kráter pereméről lenyűgöző kilátás nyílt a kráter aljára, ahol a sziklás vidék és a vulkáni formációk voltak láthatók. Egy kis túra során leereszkedtem a kráterbe, hogy még közelebbről megcsodáljam a természeti csodákat.

Ebéd a Las Palmas városában: Visszatértem Las Palmas városába, ahol a helyi piacokon és utcákon sétáltam. Ebédre megkóstoltam a híres „papas arrugadas” krumpliételét, ami pikáns mártással és friss halakkal készült. Ebéd közben élveztem a helyi művészeti és zenei produkciókat is.

Délutáni szörfözés: A délutánt a Playa de las Canteras gyönyörű strandján töltöttem, ahol megtanultam szörfözni egy profi oktatóval. A hullámokon való siklás és a sós vízben való időzés fantasztikus élmény volt, és számos új barátot szereztem a strandon.

Este: Naplemente a Duna-szikláknál: Az este közeledtével autóval elindultam a Duna-sziklákhoz, ahol naplementében úszó medencék és különleges kőformációk vártak. Itt sétáltam és fotókat készítettem a lenyűgöző naplementéről, miközben a nap a tengerbe süppedt.

Az éjszakát egy helyi étteremben zártam, ahol a híres kanári édességet, a „bienmesabe”-t, és egy pohár kanári borral koronáztam meg.

Mikor visszatértem a szállodámba, a szívem tele volt élményekkel Grand Canaria gyönyörű szigetéről. Egy nap is elég volt ahhoz, hogy beleszeressek ebbe a csodálatos helybe, és tervezem, hogy visszatérek egy hosszabb kalandra!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük