Kanári szigetek

Kalandozás Lanzarote szigetén

Reggel 7-kor ébredtem egy szállodában Lanzarote szigetén, ahol a napfény átszűrődött a rideg vulkáni tájba és a tengerre. A nap tele volt kalandokkal és felfedezésekkel.

Reggeli a teraszon: A reggelit egy helyi étterem teraszán élveztem, ahol a vulkáni kilátás és a friss tengeri levegő mellett reggelizhettem. Megkóstoltam a „papas arrugadas” krumpliételt és a helyi geitenyét.

Elso állomás: Timanfaya Nemzeti Park: A reggeli után elindultam a Timanfaya Nemzeti Parkba, ahol a vulkánok és a sziklás táj lenyűgöző volt. Kipróbáltam a geotermikus aktivitás bemutatóját, amely során a park személyzete forró lávát emelt fel a földből.

Ebéd a La Geria borvidéken: A délelőtt folyamán felkerestem a La Geria borvidéket, ahol híres kanári borokat termelnek a vulkáni talajban. Ebédre egy hagyományos borkóstolónál ültem, ahol különféle borokat kóstoltam meg a helyi sajtok és szárított húsok társaságában.

Délután: César Manrique Alapítvány: A délutánt a César Manrique Alapítványban töltöttem, ahol megcsodáltam a híres kanári művész, César Manrique munkáit és otthonát. A látogatás során megismerhettem a sziget kulturális és művészeti örökségét.

Este: El Golfo és Green Lagoon: Az este beköszöntével autóval elindultam El Golfóba, ahol egy elképesztő látványban volt részem. A Green Lagoon nevű zöld színű tó és a fekete homokos partok lenyűgözőek voltak. Itt vacsoráztam egy tengerparti étteremben, ahol a friss tenger gyümölcseit kóstoltam meg a lenyűgöző kilátás mellett.

Az éjszakát egy helyi bában zártam, ahol élő zene mellett megkóstoltam a kanári rumot és a „mojo picon” nevű csípős mártást a kanári paprikából.

Mikor visszatértem a szállodámba, a szívem tele volt élményekkel Lanzarote gyönyörű szigetéről. Egy nap is elég volt ahhoz, hogy beleszeressek ebbe a vulkáni paradicsomba, és tervezem, hogy visszatérek egy hosszabb kalandra!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük