Madeira

Ismerkedés Funchallal

Reggel 6-kor ébredtem a hangulatos szállodámban Funchal városában. A nap már megkezdődött, amikor kiléptem a teraszra, és a hegyekre és a tengerre terjedő kilátást élveztem.

Reggeli a halpiac mellett: Elsőként ellátogattam a híres Mercado dos Lavradores halpiacához. A reggeli friss halak között, mint a „espada” (kardhal) és a „cherne” (tengeri sügér), között választhattam. Kóstoltam néhány helyi tengeri herkentyűt is, például a „lapas” nevű kagylót.

Elso állomás: Teleferico Funchal: A reggeli után felmentem a Teleferico Funchal nevű kötélpályával, ami egy fantasztikus kilátást nyújtott a városra és a tengerre. A csúcson egy kellemes séta során megcsodáltam a trópusi kerteket és a virágok sokféleségét.

Ebéd a Monte-palotában: Leereszkedtem Monte-ba, ahol egy gyönyörű palotát és botanikus kerteket fedeztem fel. Itt ebédeltünk egy hagyományos madeirai étteremben, és kóstoltam a híres „espetada” nevű húsételt, amit vulkáni kősziklákon sütöttek meg.

Délután: Monte szállítókocsi és toboggan-leszállás: A délutánt egy különleges élménnyel folytattam. A Monte szállítókocsival mentünk vissza a városba, majd a tradicionális toboggan-leszállást próbáltam ki, ahol egy kocsi sofőr és segítő a hegyről levezetett egy hosszú, kanyargós úton.

Este: Madeira bor kóstolás: Az este beköszöntével ellátogattam egy helyi Madeira boros pincéhez, ahol a híres madeirai borokat kóstoltam meg, beleértve a száraz és édes változatokat is. A borok mellé helyi sajtokat és süteményeket is kínáltak.

Az éjszakát egy hangulatos étteremben és egy kis tradicionális „folklore” előadással zártam, ahol a madeirai kultúrát és zenét élveztem.

Mikor visszatértem a szállodámba, a szívem tele volt élményekkel ebből a varázslatos szigetről, Madeirárol. Egy nap is elegendő volt ahhoz, hogy még jobban megismerjem ezt a gyönyörű helyet és annak gazdag kulturális örökségét.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük