madeira1
Kanári szigetek

Madeira – az első varázslatos nap

Reggel 7-kor ébredtem a hangulatos szállodámban Funchal városában. A nap sugaraival a teraszomra érkeztem, és gyönyörködtem a tengerben és a hegyekben, amelyek az ablakomból látszódtak. Miután frissült a reggeli kávéval és finom házi lekváros kenyérrel, indultam a nap kalandjára.

Először is, meglátogattam a híres Mercado dos Lavradores piacot, ahol élénk színekben pompáztak a trópusi gyümölcsök, a helyi virágok és a friss tenger gyümölcsei. Egy kis helyi csevegés után friss ananászt és pácolt tonhalat kóstoltam meg, majd továbbindultam.

Következő megállóm a Monte Palace Tropikus Kertje volt, ahol gyönyörködhettem a ritka növényekben és az elképesztő kilátásban a városra. Az itt található Madeira Story Centre-ben pedig megismerkedtem a sziget gazdag történelmével és kulturális örökségével.

Ebédre egy tradicionális madeirai étteremben tértem be, ahol kóstoltam a híres „espetada” nevű húsételt és „bolo do caco” nevű fokhagymás kenyérlapot. Az étel kiváló volt, és egy kis ponchot is megkóstoltam mellé, ami Madeira hagyományos itala.

Délután folytatódott a kaland egy látogatással a Cabo Girão kilátóponthoz, amely a világ egyik legmagasabb tengerparti kilátója. Itt állva, az alattunk elterülő 580 méteres sziklafal és a tenger lenyűgöző látványa előtt csak ámulatba tudtam esni.

A napot egy rövid séta a híres Levada da Ribeira Funda nevű vízvezeték mellett zártam, ahol a zöld erdők és a vízesések elbűvölő szépsége körülvesz. Itt találkoztam helyi kalauzokkal, akik sok érdekes információt osztottak meg Madeira természeti kincseiről.

Este visszatértem a szállodámba, és egy fantasztikus vacsorával zártam a napot, melynek során kóstoltam a madeirai bárányhúst és a híres Madeira borokat.

Madeira varázslatos sziget, és ez a napos kirándulás igazán felejthetetlen élményekkel ajándékozott meg. Érdemes visszatérni ide, hogy tovább felfedezzük ennek a gyönyörű helynek a titkait.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük